Domaine du Buisson Réserve Borderies 0,7L 40%

Domaine du Buisson Réserve Borderies 0,7L 40%

Domaine du Buisson Réserve Borderies 0,7L 40%

Domaine du Buisson Réserve Borderies 0,7L 40%

Az ibolya, medvecukor, hársfavirág és vaníliás tölgy aromái dominálnak ebben a konyakban. Eleinte idegesen viselkedik a szájban, de végül érett lecsengésben fejeződik be.
Cikkszám: G006 000236


Egyéb információkDomaine du Buisson konyakokat készítő Tessendier konyakház története 1880-ra nyúlik vissza. Gaston Tessendier, matematikatanár, egy borászatot örökölt a Cognac borvidéken, és úgy tervezte, hogy szabad idejét majd a szőlészetben és a borpincében fogja tölteni. Ahogy teltek az évek, ez a hobbi szenvedéllyé nőtte ki magát, és Gaston egy lepárlót épített, ahol konyakot kezdett készíteni. A Distillerie Tessendier & Fils, amelyet ma már a család negyedik generációja irányít, a Cognac régió egyik legnagyobb konyakgyártója és -kereskedője, valamennyi nagy márkának szállítanak párlatokat.

      

A család hatalmas tapasztalatot és tudást halmozott fel az idők folyamán, amelyből többet akartak kihozni. Ezért úgy határoztak, hogy egyszerű lepárlóüzemnél sokkal komolyabb szereplővé válnak a konyaküzletben. Ma már a cég több mint 400-féle konyakot készít, köztük a Campagnère, Park, Domaine du Buisson és Grand Breuil márkákat, amelyeket Franciaországon kívül az Európai Unió legtöbb országában, ezen belül is főként Belgiumban és Németországban, valamint a kelet-európai országokban, illetve Svájcban, Oroszországban és az USA-ban értékesítenek.

   

A Domaine du Buisson konyakok egyrégiós konyakok, vagyis a készítésükhöz felhasznált szőlő egyetlen régióból származik, illetve és egybirtokos konyakok is, azaz a konyak előállítása a szőlőtől a palackig egyetlen birtokon, a Tessendier család birtokán történik. A birtok a Borderies régióban fekszik, amely a Cognac borvidék legkisebb (a teljes terület 5%-át kitevő) és legkülönlegesebb része.

    

A Borderies régióban izgalmas diós aromájú és ízű, enyhe ibolya és íriszvirág-aromát mutató konyakok készülnek. A teljes érettség eléréséhez rövidebb érlelést igényelnek, mint a Grande és Petite Champagne konyakok. A régióra jellemző aromák megőrzéséhez a párlatokat új tölgyfa-hordókban érlelik. Ennek köszönhetően az érlelés folyamán sok tannin oldódik ki a hordófából, ami kiemeli a terroir-ra jellemző aromagazdagságot. 

          

A Domaine du Buisson Réserve cognackban az ibolya, medvecukor, hársfavirág és vaníliás tölgy aromái dominálnak. Eleinte idegesen viselkedik a szájban, de végül érett lecsengésben fejeződik be. 

Ehhez a termékhez jelenleg nem található további leírás.
Nincsenek vélemények
Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
Legyen Ön az első kérdező.
Kérjük jelentkezzen be!
 Személyes átvétel
 Futárszolgálat

Kapcsolódó termékek


Akik ezt a terméket vásárolták, gyakran vásárolták ezeket a termékeket


Akik ezt a terméket megtekintették, ezeket a termékeket is megtekintették

Feliratkozás hírlevélre