Marquis de Sauval Armagnac *** 0,7L 40%

Marquis de Sauval Armagnac *** 0,7L 40%

Marquis de Sauval Armagnac *** 0,7L 40%

Marquis de Sauval Armagnac *** 0,7L 40%

Ezt az armagnacot csak olyan párlatokból készítik, amelyeket végig a Prunier-konyakház érlelt. Fiatal, életerős blend, nagyon karakteres.
Cikkszám: G006 000393

13 773 Ft

Egyéb információkAz armagnac egy jellegzetes borpárlat, amelyet a Délnyugat-Franciaországban található Armagnac-borrégióban készítenek. Ez a legrégebb óta készített brandy Franciaországban, és a múltban terápiás előnyei miatt is fogyasztották. A borrégió területét három terroirra osztották fel: Bas-Armagnac, Armagnac-Ténarèze és Haut- Armagnac, amelyekben eltérő karakterű armagnacok készülnek.
               
A bor lepárlásához hagyományosan tornyos lepárlást alkalmaznak a cognac előállításához használt kisüsti desztillálás helyett. A lepárlás egykörös és kb. 52%-os alkoholtartalmú párlatot eredményez, amely kezdetben illatosabb és ízletesebb, mint a konyak, ahol kétszeres lepárlás történik. A kapott párlatot ezután tölgyfahordókban érlelik. A hosszú tölgyfahordós érlelés lágyítja a párlat ízét, és összetettebb ízek és barna szín kifejlődéséhez vezet.
              
A Marquis de Sauval armagnacokat készítő Prunier-ház 1769 óta foglalkozik konyakkészítéssel, armagnacokat pedig már több mint 50 éve állítanak elő. A Marquis de Sauval *** armagnacot csak olyan párlatokból készítik, amelyeket végig a Prunier-konyakház érlelt. A keverék legnagyobb részét az armagnac hagyományoknak megfelelően csak egyszer desztillálták. Fiatal, életerős blend, nagyon karakteres. 
null
Nincsenek vélemények
Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
Legyen Ön az első kérdező.
Kérjük jelentkezzen be!
 Személyes átvétel
 GLS Házhoz szállítás

Kapcsolódó termékek


Akik ezt a terméket vásárolták, gyakran vásárolták ezeket a termékeket


Akik ezt a terméket megtekintették, ezeket a termékeket is megtekintették

Feliratkozás hírlevélre