Marquis de Sauval VSOP 0,7L 40%

Marquis de Sauval VSOP 0,7L 40%

Marquis de Sauval VSOP 0,7L 40%

Marquis de Sauval VSOP 0,7L 40%

A párlatok nagyjából fele a Prunier-konyakház saját pincéiben, fele pedig a termelők pincéiben érlelődött. A párlatokat úgy válogatták ki és állították össze, hogy finom és könnyű armagnacot kapjanak.
Cikkszám: G006 000399

14 276 Ft

Egyéb információkAz armagnac egy jellegzetes borpárlat, amelyet a Délnyugat-Franciaországban található Armagnac-borrégióban készítenek. Ez a legrégebb óta készített brandy Franciaországban, és a múltban terápiás előnyei miatt is fogyasztották. A borrégió területét három terroirra osztották fel: Bas-Armagnac, Armagnac-Ténarèze és Haut- Armagnac, amelyekben eltérő karakterű armagnacok készülnek.
               
A bor lepárlásához hagyományosan tornyos lepárlást alkalmaznak a cognac előállításához használt kisüsti desztillálás helyett. A lepárlás egykörös és kb. 52%-os alkoholtartalmú párlatot eredményez, amely kezdetben illatosabb és ízletesebb, mint a konyak, ahol kétszeres lepárlás történik. A kapott párlatot ezután tölgyfahordókban érlelik. A hosszú tölgyfahordós érlelés lágyítja a párlat ízét, és összetettebb ízek és barna szín kifejlődéséhez vezet.
              
A Marquis de Sauval armagnacokat készítő Prunier-ház 1769 óta foglalkozik konyakkészítéssel, armagnacokat pedig már több mint 50 éve állítanak elő. A Marquis de Sauval VSOP armagnac nagyjából fele a Prunier-konyakház saját pincéiben, fele pedig a termelők pincéiben érlelődött. A párlatokat úgy válogatták ki és állították össze, hogy finom és könnyű armagnacot kapjanak. Ez az armagnac már mutatja a tölgyfahordós érlelés eredményeit.
null
Nincsenek vélemények
Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
Legyen Ön az első kérdező.
Kérjük jelentkezzen be!
 Személyes átvétel
 GLS Házhoz szállítás

Kapcsolódó termékek


Akik ezt a terméket vásárolták, gyakran vásárolták ezeket a termékeket


Akik ezt a terméket megtekintették, ezeket a termékeket is megtekintették

Feliratkozás hírlevélre