Menorval XO 0,7L 40%
Menorval XO 0,7L 40%
15 évig tölgyfahordóban érlelt kifinomult, gyümölcsös és lekerekedett almapárlat, amelyben kisüsti és tornyos lepárlással desztillált párlatokat érleltek össze a legjobb minőség elérése céljából.
Cikkszám:
G006 000441
19 097 Ft
Egyéb információk
A calvados egyike a három francia "Apellation Contrôlée" párlatnak. Ellentétben a cognac-kal és az armagnac-kal azonban a calvados nem bor, hanem almabor (erjesztett almalé) lepárlásával készül Franciaország észak-nyugati részében, Normandiában.
Az 1769 óta konyakkészítéssel foglalkozó Prunier-ház elsősorban a Pays d'Auge területről és a környező területekről (Orne-völgy és Merlerault) vásárol fel párlatokat, mivel ezeket tartják a legjobbnak. Minden terület hoz másik karaktert ad hozzá a blendhez: az AOC Pays d'Auge biztosítja a "kifinomultságot", a Merlerault-terület a "gyümölcsösséget", a többi terület pedig a "lekerekedettséget".
A lepárlás kétféleképpen történhet: 1. kétszeres kisüsti lepárlás (mint a konyaknál) – Pays d'Auge, 2. tornyos lepárlás – egyéb területek. Ezután általában egyesítik a kettőt, hogy a legjobb minőséget érjék el. A kétszeres lepárlás elegáns stílust és nagy komplexitást ad a calvadosnak. Ezzel ellentétben az tornyos desztilláció több gyümölcsösséget és gyorsabb érést biztosít.
A lepárlás után a 70-72%-os párlatot általában 400 literes tölgyfahordóban érlelik. Ahhoz, hogy a hosszú érlelési folyamat során optimális minőséget tudjanak elérni, a pincemesternek rendszeresen ellenőrizni kell a minőséget, és ha szükséges, mozgatnia kell a párlatot az új és a régi hordó között annak érdekében, hogy a lehető legjobb egyensúlyt lehessen elérni a kész italban.
Ehhez a termékhez jelenleg nem található további leírás.
Nincsenek vélemények
Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
Legyen Ön az első kérdező.
Kérjük jelentkezzen be!
Személyes átvétel
GLS Házhoz szállítás