Saison Rum Pale - 0,7L 40%

Saison Rum Pale - 0,7L 40%

Saison Rum Pale - 0,7L 40%

Saison Rum Pale - 0,7L 40%

Íz: elegáns rum, a fehér virágok, a pörkölt ananász és a melaszos sütemény kifinomult ízvilágával. Ízében harmonikus, dekadens aranyló ízekkel teli, hosszú, lassú lecsengésű, vaníliás és dinnyés jegyekkel.

Származási hely: 45% Barbados, 35% Trinidad és 20% Jamaica.

Lepárlás: A fehér rumot két különböző lepárlási módszerrel állítják elő: a melasz gazdag és intenzív keverékét, az un. melasz alembikben (üstös lepárlókészülék) történő lepárlással, amelyet a cukornád oszlopos lepárlásának finomságával és könnyedségével kombinálnak.

Keverés: A pincemester célja, hogy a konyakkészítés módszereivel egyedülálló harmóniát teremtsen, a különböző aromaprofilú termesztési területek  - virágos, gyümölcsös és fűszeres - megfelelő keverésével.

Finomítás: A házasítást a Charente partján található francia tölgyfahordókban 3 hónapos könnyű érlelési időre helyezik el. Ez az utolsó fázis friss, gyümölcsös és virágos jelleget kölcsönöz a keveréknek, egy csipetnyi kerekséggel és simasággal.

Cikkszám: G006 000661

7 704 Ft

Egyéb információkSaison rumok általános bemutatása:

A Tessendier család, amely 1880 óta konyakot gyárt és lepárló, 2017-ben a Karib-tenger felé fordult, és szaktudását saját rumjának megalkotására fordította.

A karibi szigetek 3 különböző régiójából - Barbadosról, Trinidadról és Jamaikáról - származó párlatok gondos kiválasztása történik. A pincemester szándéka, hogy harmonikus egyensúlyban hozza ki a terroirok jellegzetességeit.

 

A kiválasztott rumokat amerikai fehér tölgyfahordóban érlelik a származási helyükön. Így részesülnek a Karib-térség hőjének és sajátos nedvességtartalmának előnyeiből, amelyek egyedülálló oxidációt biztosítanak a leendő rumoknak, felgyorsítva érésüket és koncentrálva aromáikat.

A rumtételeket ezután Jérôme Tessendier pincemester keveri össze, majd több hónapig pihennek a Charente partján, francia tölgyfahordókban, amelyekben korábban konyakot tartalmaztak.

Termékeink garantáltan hozzáadott cukor és karamell nélkül készülnek.

Ehhez a termékhez jelenleg nem található további leírás.
Nincsenek vélemények
Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
Legyen Ön az első kérdező.
Kérjük jelentkezzen be!
 Személyes átvétel
 GLS Házhoz szállítás

Kapcsolódó termékek


Akik ezt a terméket vásárolták, gyakran vásárolták ezeket a termékeket


Akik ezt a terméket megtekintették, ezeket a termékeket is megtekintették

Feliratkozás hírlevélre