Saison Rum XO - 0,7L 42%

Saison Rum XO - 0,7L 42%

Saison Rum XO - 0,7L 42%

Saison Rum XO - 0,7L 42%

Íz: erőteljes és nagyvonalú illatú, vaníliás ízekkel nyit, amelyeket pörkölt, cédrusos jegyek erősítenek, egy csipetnyi szivaros doboz illatával. Ízében bőséges, könnyű fás jegyeket kínál, lángolt banán ízével. Hosszú lecsengésű ízek.

Származási hely: szülőföldjük Jamaika, Barbados és Trinidad

Lepárlás: 

Érlelés: A kiválasztott rumokat amerikai fehér tölgyfahordóban érlelik a származási helyükön. Így részesülnek a Karib-térség hőjének és sajátos nedvességtartalmának előnyeiből, amelyek egyedülálló oxidációt biztosítanak a leendő rumoknak, felgyorsítva érésüket és koncentrálva aromáikat. 

Ez a házasítás aztán élvezte a Jarnac-ban (Charente megye, Franciaország), az eredetileg a Tessendier & Fils lepárlóüzem régi konyakjaihoz használt hordókban történő érlelés előnyeit. Ez a kettős érlelés elősegíti az ízek egyesülését, és fokozza ennek a kivételes, legalább 10 éves rumnak a finomságát.

Keverés: a rumtételeket ezután Jérôme Tessendier pincemester keveri össze, majd több hónapig pihennek a Charente partján, francia tölgyfahordókban, amelyekben korábban konyakot tartalmaztak.
Cikkszám: G006 000726

27 409 Ft

Egyéb információkSaison rumok általános bemutatása:

A Tessendier család, amely 1880 óta konyakot gyárt és lepárló, 2017-ben a Karib-tenger felé fordult, és szaktudását saját rumjának megalkotására fordította.

A karibi szigetek 3 különböző régiójából - Barbadosról, Trinidadról és Jamaikáról - származó párlatok gondos kiválasztása történik. A pincemester szándéka, hogy harmonikus egyensúlyban hozza ki a terroirok jellegzetességeit.

A kiválasztott rumokat amerikai fehér tölgyfahordóban érlelik a származási helyükön. Így részesülnek a Karib-térség hőjének és sajátos nedvességtartalmának előnyeiből, amelyek egyedülálló oxidációt biztosítanak a leendő rumoknak, felgyorsítva érésüket és koncentrálva aromáikat.

A rumtételeket ezután Jérôme Tessendier pincemester keveri össze, majd több hónapig pihennek a Charente partján, francia tölgyfahordókban, amelyekben korábban konyakot érleltek.

Termékeink garantáltan hozzáadott cukor és karamell nélkül készülnek.

Ehhez a termékhez jelenleg nem található további leírás.
Nincsenek vélemények
Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
Legyen Ön az első kérdező.
Kérjük jelentkezzen be!
 Személyes átvétel
 GLS Házhoz szállítás

Kapcsolódó termékek


Akik ezt a terméket vásárolták, gyakran vásárolták ezeket a termékeket


Akik ezt a terméket megtekintették, ezeket a termékeket is megtekintették

Feliratkozás hírlevélre