Park XO 0,7L 40%
Park XO 0,7L 40%
Íz: található benne grillezett mandula, aszalt sárgabarack, aszalt füge, dohány, mézeskalács és mogyoró íz.
Származási hely: 100%-ban Grande Champagne-ból származó párlatokból áll.
Lepárlás: Dupla lepárlás.
Érlelés: Ez a konyak 12 hónapot tölt új tölgyfahordóban, majd vörös hordókba kerül.
Keverés: A Park konyakok készítése leggyakrabban a különböző korú és fajtájú párlatok összetett keverékéből áll, hogy az ízek és aromák harmóniája létrejöjjön.
Egyéb információk
A Park konyakokat készítő Tessendier konyakház története 1880-ra nyúlik vissza. Gaston Tessendier, matematikatanár, egy borászatot örökölt a Cognac borvidéken, és úgy gondolta, hogy szabad idejét majd a szőlészetben és a borpincében fogja tölteni. Ahogy teltek az évek, ez a hobbi szenvedéllyé nőtte ki magát, és Gaston egy lepárlót épített, ahol konyakot kezdett készíteni. A Distillerie Tessendier & Fils, amelyet ma már a család negyedik generációja irányít, a Cognac régió egyik legnagyobb konyakgyártója és -kereskedője, valamennyi nagy márkának szállítanak párlatokat.
A család hatalmas tapasztalatot és tudást halmozott fel az idők folyamán, amelyből többet akartak kihozni. Ezért úgy határoztak, hogy egyszerű lepárlóüzemnél sokkal komolyabb szereplővé válnak a konyaküzletben. Ma már a cég több mint 400-féle konyakot készít, köztük a Campagnère, Park, Domaine du Buisson és Grand Breuil márkákat, amelyeket Franciaországon kívül az Európai Unió legtöbb országában, ezen belül is főként Belgiumban és Németországban, valamint a kelet-európai országokban, illetve Svájcban, Oroszországban és az USA-ban értékesítenek.
A Park XO a nagy figyelemmel követett érlelési fázisnak köszönhetően egészen egyedülállónak számít a blend XO-konyakok között. Ez a különleges egyéniséggel bíró italokat igénylő konyakbarátok részére összeállított konyak egészen rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik. Ragyogó színe a borostyán legkülönbözőbb árnyalatait vonultatja fel. Illatolásakor szárított sárgabarack, mandulakrém és szeder könnyű illata érinti meg gyengéden az orrot, majd citromtorta kellemes melegítő illatában oldódik fel. A szájban pedig a kifinomultság és komplexitás egyensúlya nagyon emlékezetes ízérzetet nyújt.
Díjak, elismerések:
▪ Los Angeles International Wine & Spirits Competition, 2011: Best of Show, aranyérem, kategóriagyőztes

